Kiemelkedő élelmi rost forrás, amely az emésztésre, a vércukor szintre is jótékony hatással van, csökkenti a szénhidrátok hasznosulási sebességét, mint a hagyományos búzalisztes pékáru.
Recept:
-250 g PREMIUM NATURA linzer lisztkeverék
-80 gr víz
-1/2 teáskanál szódabikarbóna
-125 g ORGANIKA HIDEG kókuszzsír (növényi vaj)
-100 g eritrit vagy 18 g 4x erősségű édesítőszer (70 g cukornak felel meg)
A lisztet összekeverjük az édesítőszerrel, szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a hideg Organika kókuszzsírt és jól összedolgozzuk őket. Hideg vizet a végén adagoljuk a keverékhez, és összeállítjuk a tésztánkat.
Ízlés szerint egy kis citromhéjat reszelhetünk a tésztához.
30 percet pihentetjük a hűtőben, majd a tésztát lisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk.
( Formákat szaggatunk ki belőle ( kör, csillag, virágalakú, stb.) 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
A megsült sütiket Premium Natura (csökkentett energia tartalmú) lekvárral összeragasztjuk. Műanyag dobozba tesszük őket, vagy nejlon zacskóval lefedjük a sütis tálcát, hogy másnapra jól megpuhuljanak.
Jó étvágyat!
Összetevők: rizsliszt, kukoricaliszt, burgonyakeményítő, só, vanília
tápérték | per 100 g |
kj | 1427 kJ |
kcal | 336 kcal |
zsír | 1,2 g |
ebből telített zsírsavak | 0,32 g |
szénhidrát | 74,9 g |
ebből cukrok | 0,43 g |
rost | 2,8 g |
fehérje | 5,1 g |
só | 0,9 g |