Kiemelkedő élelmi rost forrás, amely az emésztésre, a vércukor szintre is jótékony hatással van, csökkenti a szénhidrátok hasznosulási sebességét, mint a hagyományos búzalisztes pékáru.
Piskóta recept:
250 G LISZTKEVERÉK, 4 TOJÁS (Tetszés szerint ízesítheted a lisztkeverékhez keverve csipet fahéjjal és reszelt citromhéjjal) tetszés szerint megszórjuk premium natura liofilizált gyümölccsel vagy, megkenjük 100% mandulapasztával.
Elkészítés:
A piskóta elkészítéséhez a tojásokat szét kell választani.
Fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját pedig robotgéppel keverjük fehéredésig.
A felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk lassú mozdulatokkal a felvert sárgáját.
Ezután egy kanál segítségével óvatosan, apránként hozzáadjuk a lisztkeveréket, Minden adagolás után óvatosan, nagy mozdulatokkal hogy ne törjük össze a habot átkeverjük.
A piskótatésztát kókuszzsírral kikent és lisztkeverékkel megszórt (vagy sütőpapírral bélelt tepsibe) öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Sütés közben nem szabad a sütő ajtót nyitogatni.
Összetevők: rizsliszt, burgonya keményítő, eritrit, só, vanília, stevia
tápérték | per 100 g |
kj | 1435 kJ |
kcal | 338 kcal |
zsír | 1 g |
ebből telített zsírsavak | 0,33 g |
szénhidrát | 76,8 g |
ebből cukrok | 0,25 g |
rost | 1,4 g |
fehérje | 4,8 g |
só | 0,7 g |