Kiemelkedő élelmi rost forrás, amely az emésztésre, a vércukor szintre is jótékony hatással van, csökkenti a szénhidrátok hasznosulási sebességét, mint a hagyományos búzalisztes pékáru.
Piskóta recept:
250 G LISZTKEVERÉK, 4 TOJÁS (Tetszés szerint ízesítheted a lisztkeverékhez keverve csipet fahéjjal és reszelt citromhéjjal) tetszés szerint megszórjuk premium natura liofilizált gyümölccsel vagy, megkenjük 100% mandulapasztával.
Elkészítés:
A piskóta elkészítéséhez a tojásokat szét kell választani.
Fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját pedig robotgéppel keverjük fehéredésig.
A felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk lassú mozdulatokkal a felvert sárgáját.
Ezután egy kanál segítségével óvatosan, apránként hozzáadjuk a lisztkeveréket, Minden adagolás után óvatosan, nagy mozdulatokkal hogy ne törjük össze a habot átkeverjük.
A piskótatésztát kókuszzsírral kikent és lisztkeverékkel megszórt (vagy sütőpapírral bélelt tepsibe) öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Sütés közben nem szabad a sütő ajtót nyitogatni.
Összetevők: rizsliszt, burgonya keményítő, eritrit, só, vanília, stevia
Kcal/100g:338kcal
Kj/100g:1435kJ
Zsír:1g
Ebből telített zsírsavak:0,33g
Szénhidrát:76,8g
Ebből cukrok:0,25g
Rost:1,4g
Fehérje:4,8g
Só:<0,7g