Szénhidrát Csökkentett Gluténmentes lisztkeverék, Minőségi összetevőkkel
Összetevők: bambuszrost, útifűmaghéj, nyílgyökér liszt, barna rizsliszt, csicseriborsó liszt, nátrium-hidrogén-karbonát, cellulóz, citromsav.
Elkészítési javaslat Hozzávalók: • 250 g lisztkeverék • 530 ml víz • 50 g extra szűz olívaolaj • 1 csipet só • 12 g 4x-es édesítőszer • (opcionálisan 5 g szárított élesztő)
A gluténmentes, vegán, alacsony szénhidrát tartalmú lisztből készült pékáruhoz a hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, dagasztógéppel 3-4 percig keverjük. 15 perc pihenés után 10 egyforma részre szedjük, tetszés szerint kerek bucit (zsemlét), sodrott kiflit vagy kis bagettet formázunk. Ha nem teszünk bele élesztőt, máris süthetjük. Élesztővel 30 percet kelesztjük és csak ezután sütjük meg. Sütés előtt lekenjük vékonyan olajjal, akár be is metszhetjük. A 200 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 40 perc alatt készre sütjük. Érdemes szilikon lapon sütni, hogy ne ragadjon le. Legalább 6-8 óra pihenés, teljes kihűlés után ajánlott fogyasztani. Napokig puha, friss pékárut kapunk, nagyon alacsony szénhidrát tartalommal.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben
946 KJ / 226 Kcal
Zsír: 0,9 g ebből telített szírsavak: 0,1 g
Szénhidrát: 22 g ebből cukrok: 0,2g;
Rost: 57,3 g
Fehérje 4,7 g;
Só: 0g
1 db pékáru megközelítőleg 4,5 gr szénhidrát.